Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Custard met vers fruit uit de oven recept
Custard met vers fruit uit de oven recept

Custard met vers fruit uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak indien nodig het fruit schoon (schillen en eventueel verwijderen van klokhuizen, etc.). Verdeel het fruit in een ovenschaal en verdeel er citroen/limoensap over. Rasp en ca. 3 eetlepels honing over.
Verdeel als laatste wat suiker over het fruit en zet het geheel ca. 20 minuten in de oven op 180 graden celsius.

Breng de melk met de suiker 1 eetlepel honing en het merg van het vanille-stokje aan de kook en roer regelmatig door. Eenmaal aan de kook voorzichtig wat custard toevoegen en blijven roeren! De hoeveelheid custard is op gevoel en naar smaak, maar let wel op, custard dikt behoorlijk in en te dikke custard is niet lekker.
Houd custard dus lekker vloeibaar.
(Om een vel op de custard te voorkomen, kun je hem afdekken met een stukje (plastic) huishoudfolie).

Serveersuggesties

Gebruik i.p.v. custard eens griesmeel. Ook erg lekker

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit custard met vers fruit uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven