Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dadeltaart recept
Dadeltaart recept

Dadeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de oven tot 180 graden C. Ontpit de dadels en hak ze zeer fijn. Vermeng de eigelen, de suiker, de gehakte dadels en het amandelpoeder met elkaar. Klop de eiwitten tot sneeuw en schep dat voorzichtig door het dadelmengsel. Schep er op het laatst de maizena doorheen. Vet een lage bakvorm in met de boter. Doe er het dadelmengsel in en laat de dadeltaart ongeveer 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen. Serveer de taart b.v. met een bol vanilleijs er bij.

Allergenen Informatie

Voor dit dadeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Dadeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Ik heb de boter aan het eiggeel/amandel mengsel. Alleen zou ik aanraden om de boter eerst te smelten, omdat je anders een compact deeg krijgt waar je dan het eiwit door moet mengen en dat kost veel va... Lees reactie
    EFWAH gaf dit recept op 6 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Er wordt over 40 gr. roomboter geschreeven maar die vind ik in de bereiding nergens terug wat nu? Voor het invetten van de bakvorm is dit volgens mij niet nodig, zeker geen 40 gr. Ik ben banketbakker ... Lees reactie
    Willem Dingemans gaf dit recept op 16 februari 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven