Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Laatste update: 16 april 2017 om 15:04

Dessert speculaascrème


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gelatine weken.

Melk en kaneel in pan opzetten op midden hoog vuur en de speculaas erbij doen.
Eierdooiers met suiker tot schuimkloppen.
Langzaam de melk bij de geklopte ei doen. Dit zeker niet te snel anders gaat het ei stollen).
Mengsel op laag vuur verwarmen en de uitgeknepen gelatine erbij doen.
Slagroom stijfkloppen en door het mengsel scheppen.
Doe dit in glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

Saus: deze kun je beter iets later maken.
Koffie suiker en rumextract aan de kook breng en in laten koken
tot een siroop. Let op dat bij het afkoelen het nog dikker wordt.

Als de crème goed is afgekoeld kun je er strepen over trekken met de siroop.

Afwerken met speculaaskruimels aardbeien en evt. wat extra slagroom

Serveersuggesties

Zorg dat de crème goed is afgekoeld, anders zakt de siroop door de massa heen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dessert speculaascrème recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven