Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dessertrijst met abrikozencompote recept
Dessertrijst met abrikozencompote recept

Dessertrijst met abrikozencompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Giet de abrikozen af en vang het sap op. Pureer 5 abrikozenhelften en het abrikozenswap met een staafmixer en breng in een pan aan de kook. Roer het kookpuddingpoeder met 5 eetlepels water glad. Roer door het abrikozensap, breng aan de kook en kook ca. 1 minuut op laag vuur, Voeg de overige abrikozen toe en laat afkoelen
Breng de melk met een snufje zout aan de kook. Roer de rijst erdoorheen, breng aan de kook en laat afgedekt 27.5 minuten wellen op laag vuur, roer af en toe om.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en neem uit de pan
Was de munt en schud hem droog. Snijd de muntreepjes in kleine reepjes en roer ze door de compote.
Was de rozijnen. Roer met 4 eetlepels stevia door de rijst en kook kort verder op laag vuur. Verdeel de dessertrijst met wat compote over de bordjes. Bestrooi met het amandelschaafsel en een beetje kaneelpoeder. Serveer met de overige compote.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit dessertrijst met abrikozencompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven