Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Echte custard recept
Echte custard recept

Echte custard


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Laat je gootsteen vollopen met koud water. Giet de room in een pan en doe het in de lengte gespleten vanillestokje bij. Neem de pan van het vuur als de room net tegen de kook aan is en laat dit 20 tot 30 minuten trekken. Klop de eidooiers en de suiker tot een romig mengsel. Giet er door een zeef de room bij en blijf kloppen met houten spatel of lepel. Verhit dit mengsel op een laag vuur 8 tot 10 minuten en roer daarbij constant door. Zet de pan wanneer de custard gaar is onmiddelijk in het koude water in de gootsteen en klop door met houten lepel of spatel. Giet de custard in een kom om verder af te laten koelen of serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit echte custard recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven