Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekarameliseerde appel met kaneelcrème in glaasjes recept
Gekarameliseerde appel met kaneelcrème in glaasjes recept

Gekarameliseerde appel met kaneelcrème in glaasjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng voor de crème de melk samen met de kaneel aan de kook in een steelpannetje en laat trekken.
Klop de eidooiers in een kom samen met de suiker. Voeg de tarwebloem toe en klop goed. Schenk al kloppende een klein scheutje hete melk bij het mengsel.
Schenk alles in de pan met melk en laat zachtjes koken tot alles indikt. Draai het vuur uit, schenk de crème in een schaal en laat volledig afkoelen. Roer regelmatig even om.
Smelt voor de gekarameliseerde appel de boter in een pan. Voeg de blokjes appel, bak al roerende 2 minuten, bestrooi met suiker en laat op laag vuur koken. Roer regelmatig tot de appels gekarameliseerd zijn.
Haal van het vuur en verdeel de appel over de glazen, laat afkoelen.
Klop de room schep voorzichtig door door de kaneelcrème, verdeel de crème over 6 glazen en zet koel weg tot het moment aan serveren.
Garneer voor het serveren met wat kaneel poeder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekarameliseerde appel met kaneelcrème in glaasjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven