Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekarameliseerde verse ananas met vanille ijs recept
Gekarameliseerde verse ananas met vanille ijs recept

Gekarameliseerde verse ananas met vanille ijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


De plakken ananas met een klein beetje boter in een anti-aanbak koekepan doen. deze goed laten warm worden tot ze beginnen te bakken.
Dan omdraaien. De schijven zijn nu wat glazig geworden aan de oppervlakte en donkerder geel. Strooi hier voorzichtig de suiker op nu ze net heet zijn van het omdraaien. Als de suiker het vocht heeft opgenomen draai je ze nogmaals om. Niet verplaatsen in de pan, maar even op de suiker laten bakken. Strooi nu weer suiker op de gebakken kant die nu boven ligt. Draai ze nu nog 1x om, om ook die suiker te laten smelten. Schep ondertussen ijs in een schaaltje. Leg hierop de warme plak ananas. In de pan zit nu gecarameliseerde suiker met wat boter. Besprekel dit ook over het ijs. Mjam Mjam, heerlijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gekarameliseerde verse ananas met vanille ijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven