Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekruide bosbessen met vanillemascarpone en granité van glühwein recept
Gekruide bosbessen met vanillemascarpone en granité van glühwein recept

Gekruide bosbessen met vanillemascarpone en granité van glühwein


Ingrediënten


Bereidingswijze


voor de glühwein: Doe het water, suiker, het sap van de sinaasappel (bewaar de schil), laurier en kaneelstok in een pot en breng aan de kook. Prik de kruidnagels in de sinaasappelschil en leg die erbij. Breng opnieuw aan de kook. Voeg de wijn toe en laat nog even doorkoken. Laat het afkoelen, zeef en vries in. Roer regelmatig het mengsel om met een vork zodat je een korrelige granité bekomt. Dit duurt toch wel zo'n vier-zes uur. Plet de bosbessen met de confituur en verdeel over vier glazen. Laat ze even koud worden in de diepvries. Splits terwijl het vanillestokje en meng de zaadjes met de mascarpone, vanillesuiker en sap van de 1/2 citroen. Spuit dit in het halfgevulde en gekoelde glas (met een lepel lukt het ook). Werk af met de glühwein-granité.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekruide bosbessen met vanillemascarpone en granité van glühwein recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven