Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gepocheerde appels recept
Gepocheerde appels recept

Gepocheerde appels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de schil van de citroen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Laat de rozijnen wellen in warm water. Breng intussen in een steelpan de wijn met water, kaneelstokje, citroenrasp en citroensap aan de kook. Voeg de helft van de appels toe en laat de appels op laag vuur in 5 minuten glazig worden. Schep de appels in een kom. Laat de rozijnen afkoelen, spoel ze af en doe ze met de rest van de appels in het wijnmengsel. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur zachtjes sudderen. Schenk het mengsel bij de andere appels. Laat het geheel afkoelen en zet het afgedekt 3 uur in de ijskast. Verwijder het kaneelstokje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gepocheerde appels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven