Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geroosterde vijgen met limoncelloroom recept
Geroosterde vijgen met limoncelloroom recept

Geroosterde vijgen met limoncelloroom


Ingrediënten


126

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor 140 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de vijgen met het snijvlak omhoog op de bakplaat.
Verdeel de druiven in kleine trosjes en leg ze op de bakplaat.
Klop in een kommetje de honing, suiker en 4 el limoncello door elkaar.
Sprenkel het mengsel over de vruchten en rooster ze 17.5 min, tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Strooi het amandelschaafsel op een andere bakplaat en rooster e in 9 min goudbruin.
Roer de resterende limoncello door de crème fraiche.
Verdeel de limoncelloroom over 4 borden.
Schep op elk bord 1-2 trosjes druiven en 4 halve vijgen.
Strooi het amandelschaafsel erover en sprenkel er nog wat honing overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geroosterde vijgen met limoncelloroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Geroosterde vijgen met limoncelloroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Goed recept, ik heb bij de crème fraîche ook nog wat suiker en honing gedaan, vond hem anders te zuur. Het is erg machtig, je kunt ook 1 vijg p.p. nemen en dit aanvullen met een bolletje ijs.
    Brigitte Vastenb gaf dit recept op 23 oktober 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven