Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gestoomde chocoladecake met vanillecustard


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt voor de cake de boter en chocolade in een kom met zacht kokend water. Roer het mengsel glad, haal van het vuur en laat afkoelen.
Vet 4 puddingvormpjes van 2 dl in met olie en bekleed ze met bakpapier
Klop met een mixer de eieren en suiker in circa 10 minuten dik en romig.
Zeef de bloem en cacao en meng ze. Schenk het chocolademengsel erbij en schep om. Schep het beslag in de vormpjes en dek af met aluminiumfolie. Stoom in en stoommandje of vergiet met deksel boven kokend water- 45 minuten, of tot de cake stevig aanvoelt.
Meng voor de custard 4 eetlepels melk met de ma´zena. Schenk de rest van de melk met de room in een pan. Splijt het vanillestokje en schraap het merg in de pan. Breng tegen de kook aan en schenk al roerend bij het ma´zena mengsel, Doe weer terug in de pan en verhit het mengsel al roerend op matig vuur tot het bindt.
Klop de suiker en het geklopte ei erdoor, zeef de custard en schenk hem in een serveerkan.
Stort de cakejes op borden en verwijder het papier. Serveer warm. Bestuif met cacao en schenk de custard erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoomde chocoladecake met vanillecustard recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven