Gevulde appel met vanillesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Roer de custard met de , suiker en 6 eetlepels glad.
  2. Breng de rest van de aan de kook.
  3. Roer het custardpapje door de en breng de nogmaals kort aan de kook.
  4. Laat de vanillesaus afkoelen.
  5. Was de rozijnen en dep ze droog.
  6. Rasp de grof.
  7. Hak de .
  8. Kneed de rozijnen en met de en het .
  9. Was de appels en snijd de bovenkant van de appel als een deksel af.
  10. Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels.
  11. Vul het ontstane gat met het marsepeinmengsel en leg de deksels erop.
  12. Leg de gevulde appels in een ingevette ovenschaal.
  13. Verdeel 1 eetlepel in vlokjes over de appels.
  14. Bak de gevulde appels 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  15. Rooster de gehakte in een droge koekenpan.
  16. Serveer de appels met de vanillesaus en bestrooi ze met de .
  17. Versier met , en munt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein en hazelnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
279 kcal
13%1116 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde appel met vanillesaus