Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde perziken recept
Gevulde perziken recept

Gevulde perziken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de amareti of de gedroogde bitterkoekjes fijn. Dompel de perziken 5 tellen in koend water en ontvel ze. Halveer 4 perziken en ontpit ze. Hol ze uit tot ca 1 1/2 cm van de rand. Snijd dit uitgesneden vruchtvlees samen met het vruchtvlees van de laatste perzik aan stukjes. Laat dit uitlekken en prak tot puree. Klop 1 eidooier met 20 gram suiker schuimig. Klop er de boter op kamertemperatuur en de abricotbrandy erdoorheen. Roer dit samen met de amaretti door de perzikpuree. Schep dit mengsel royaal in de halve perziken en bestrooi met 15 gram suiker. Zet de perziken in een ingevette lage ovenschaal. Zet deze in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden C. tot het meeste vocht uit de perzikpuree in ca. 35 minuten verdampt is. Maak intussen de melbasaus (recept uit Mijn Receptenboek). Klop de slagroom met de suiker stijf. Zet de perziken op de bordjes en serveer er de slagroom en de melbasaus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde perziken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven