Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Glaasje met aardbei en rabarber recept
Glaasje met aardbei en rabarber recept

Glaasje met aardbei en rabarber


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rabarber, snijd deze in stukjes en haal de grootste draden weg
Doe ze in een kom met de vanillesuiker en de poedersuiker. Meng en bedek met plasticfolie. Laat 30 minuten intrekken.
Laat hierna met het vocht 15 minuten in een pan koken met het deksel erop.
Afgieten door een fijne zeef boven een kom om het vocht op te vangen
Bewaar het vocht en de compote apart in e koelkast.
Maal de koekjes grof. Maak de aardbeien schoon. Sla de room tot slagroom en doe halverwege de poedersuiker erbij.
Verdeel de helft van de gemalen koekjes over 6 glazen.
Schep vervolgens de compote en de jam erop. Bedek met slagroom, de rest van de gemalen koekjes en aardbeien.
Giet het rabarbervocht erover en plaats er een bolletje ijs bovenop.
Direct opdienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit glaasje met aardbei en rabarber recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven