Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeelmousse met blauwe bessen recept
Griesmeelmousse met blauwe bessen recept

Griesmeelmousse met blauwe bessen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de blauwe bessen schoon, was ze en laat ze uitlekken. Roer het aardappelzetmeel met 5 eetlepels sap glad. Breng de bessen, de vanillesuiker, 1 eetlepel suiker en de rest van het sap aan de kook. Roer het aangemaakte aardappelzetmeel erdoorheen. Laat ca. 1 minuut zachtjes koken. Laat de compote afkoelen. Breng de melk en 3 eetlepels suiker aan de kook. Strooi de griesmeel er onder regelmatig roeren doorheen en breng het geheel kort aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat met het deksel op de pan 5 minuten wellen. Splits de eieren. Klop het eidooier door de hete griesmeel. Leg een paar koekjes apart en verbrokkel de rest grof. Klop het eiwit stijf met een snufje zout en strooi er geleidelijk 1 eetlepel suiker doorheen. Spatel het opgeklopte eiwit en de verbrokkelde amaretti door de griesmeel. Doe de griesmeel en de compote afwisselend in lagen in 4 glazen. Versier het dessert met de achtergehouden koekjes. Zowel warm als koud heel lekker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit griesmeelmousse met blauwe bessen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven