Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeelpudding recept
Griesmeelpudding recept

Griesmeelpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


De melk met de citroenschil aan de kook brengen en 10 minuten laten trekken, daarna de schil verwijderen. De amandelen fijnhakken. De griesmeel met de suiker vermengen en in de melk strooien.
Onder af en toe roeren ± 4 minuten laten koken, tot de massa zó dik wordt, dat een getrokken streep voor even zichtbaar blijft. Het ei met wat hete pap los kloppen en dit mengseltje straalsgewijs bij de rest van de pap roeren. De amandelen erdoor roeren. De massa direct overdoen in een met koud water omgespoelde puddingvorm en de pudding minstens 2 uur in de koelkast laten opstijven. De pudding storten op een schaal of mooi bord.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit griesmeelpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven