Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeelschotel met peer recept
Griesmeelschotel met peer recept

Griesmeelschotel met peer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk met de suiker en een snufje zout aan de kook. Roer het griesmeel er doorheen en laat ca. 5 minuten wellen op laag vuur. Neem de pan van het vuur.
Hak de chocolade fijn. Splits de eieren. Roer de eidooiers door de hete griesmeel. Klop het eiwit stijf.
Halveer het griesmeelmengsel. Meng de ene helft met de chocolade en cacao en spatel de helft van het eiwitschuim erdoor. Spatel de rest van het eiwitschuim door de andere helft van het griesmeelmengsel.
Verwarm de oven voor op (elektrisch 175 graden celsius/ hete lucht 150 graden celsius /gas: stand 2).
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten (of als je peren in blik hebt, laat ze uitlekken en halveer ze eventueel). Leg de peren in een ingevette platte ovenschaal. Verdeel eerst het chocolade-griesmeelmengsel en vervolgens het lichte griesmeelmengsel over de peren. Bak ca. 2 5 minuten in de oven. Garneer met de chocoladekrullen.

Serveersuggesties

Als je stevige peren wilt gebruiken, stoof ze dan kort in kokend water.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griesmeelschotel met peer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven