Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
IJs met zoete warme wijnsaus recept
IJs met zoete warme wijnsaus recept

IJs met zoete warme wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Citroen goed wassen en ongeveer een kwart van de schil raspen. De helft van de citroen uitpersen. De eieren splitsen en de dooiers in een steelpan doen (eiwitten worden niet gebruikt). In de steelpan de suiker, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de witte wijn toevoegen. Dit alles al roerend au-bain-marie verwarmen. Het water uit de onderste pan mag niet bij het mengsel komen. Blijven roeren tot een gebonden saus, dan eventueel de vieux erdoor roeren. Dit kan allemaal een dag van te voren gedaan worden. Voor de garnering de sinasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen. De aardbeien wassen en de kroontjes verwijderen. De ananas in 4 stukken verdelen.   Bereiden: Zonodig op een laag vuur al roerend de wijnsaus verwarmen, niet laten koken. De warme saus over 4 diepe bordjes schenken. Daar het ijs over verdelen en dit garneren met het fruit. Direct opdienen.

Serveersuggesties

Ook zonder het fruit is dit een heerlijke saus om over ijs te doen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ijs met zoete warme wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven