Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Karamelpudding met espressosaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Karamelliseer 100 gram suiker in 2 eetlepels water goudbruin.

Spoel 4 vormpjes 150 ml inhoud) uit met koud water.
Verdeel de karamel over de vormpjes en laat afkoelen.
Roer het puddingpoeder door 100 ml melk tot een glad papje.
Breng 400 ml melk aan de kook. Roer het papaje erdoor. Breng nogmaals aan de kook en laat ca 1 minuut zachtjes koken. Verdeel de pudding over de vormpjes, laat afkoelen en zet afgedekt 4 uur in de koelkast
Hak de chocolade grof. Laat de helft van de chocolade au bain marie smelten, hak de koffiebonen grof en spatel ze erdoor. Strijk de vloeibare chocolade over het bakpapier en laat afkoelen.
Verhit 150 ml melk en los de espressopoeder hierin op
Breng de saus op smaak met 1-2 eetlepels suiker.
Doop de vormpjes kort in heet water en stort de puddinkjes op de borden.
Snijd de mokkachocolade in repen en verwijder het bakpapier.
Garneer de pudding met de mokkachocolade, verwarm de saus nogmaals goed door en serveer bij de pudding.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karamelpudding met espressosaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven