Kersencompote met pudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de en verwijder de steeltjes, halveer de en verwijder de pitten, Boen de goed schoon met heet water en droog af.
  2. Rasp de schil er fijn af.
  3. Pers de uit.
    Roer de maïzena net ca. 5 eetlepels van het glad.
    Breng het overige , de , 4-5 eetlepels , het citroensap en de citroenschil aan de kook.
  4. Kook 2-3 minuten op laag vuur.
    Roer de aangemaakte maïzena erdoor en kook nog 1 minuut verder.
    Doe de kersencompote in een mooie glazen schaal (bijv.
  5. op voet) en laat afkoelen.
    Roer het puddingpoeder met 6 eetlepels glad.
  6. Breng de overige met 2 eetlepels aan de kook.
    Roer het aangemaakte puddingpoeder erdoorheen en breng aan de kook.
  7. Kook ca. 1 minuut op laag vuur.
  8. Laat de pudding afkoelen, roer hem daarbij af en toe door.
    Hak de chocolade fijn.
  9. Klop de stijf en klop daarbij geleidelijk de doorheen
    Roer de pudding glad.
  10. Spatel de en de chocolade erdoorheen.
    Strijk de puddingcrème over de kersencompote.
    Garneer met de chocoladerolletjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
211 kcal
10%1266 kcal
Vetten
5 g.
7%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%6 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersencompote met pudding