Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Light meloenijs met bramensaus recept
Light meloenijs met bramensaus recept

Light meloenijs met bramensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit in een pan het water, het limoensap en de suiker onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel op een laag vuur nog 6 minuten zachtjes inkoken (zonder deksel). Snipper de citroenmelisse fijn. Verwijder de schil en de zaadjes van de meloen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer. Voeg de citroenmelisse aan het suikermengsel toe en laat het geheel 15 minuten afkoelen. Voeg dan de meloenpuree toe. Giet het mengsel in een ondiepe plastic bak en zet die in de vriezer. Haal het mengsel er na 2 uur uit en klop het met een staafmixer glad. Zet het ijs weer in de vriezer tot het voldoende bevroren is. Maak intussen de bramensaus, houd bramen achter voor de garnering en pureer de rest. Verhit de bramenpuree met de suiker en de crème de cassis tot een mooie saus is verkregen. Laat de saus afkoelen Giet de bramensaus op de borden. Leg in het midden een bol meloenijs. Garneer met wat poedersuiker, de bramen en de toefjes citroenmelisse

Allergenen Informatie

Voor dit light meloenijs met bramensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven