Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limoenmousse recept
Limoenmousse recept

Limoenmousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine in koud water. Spoel de limoenen af met koud water en wrijf ze droog. Rasp de schil, pers de limoenen uit en meet 150 mililiter sap af. Splits 2 eieren. Klop 2 eieren, 2 eidooiers en de suiker in ca. 7 minuten schuimig. Klop de limoenschil en het sap erdoorheen. Druk de gelatine goed uit en laat het op gematigd vuur onder voordurend roeren oplossen. Roer er een beetje van de crème doorheen. Roer het gelatinemengsel door de rest van de crème. Zet hem koud weg tot hij begint te geleren. Klop de slagroom en het eiwit na elkaar stijf en spatel ze door de crème. Doe de mousse in een grote glazen schaal en zet minstens 4 uur koud weg. Versier de mousse met de citroenmellisse en citroenschijfjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit limoenmousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven