Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Maanzaad-kersendessert recept
Maanzaad-kersendessert recept

Maanzaad-kersendessert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng het sap, 1 eetlepel suiker, 1 zakje vanillesuiker, de steranijs en de kaneel aan de kook. Bind het sap met de allesbinder en voeg de rum toe. Laat de compote ca. 1 minuut zachtjes koken. Roer de kersen erdoorheen. Laat het geheel afkoelen. Breng de melk aan de kook,neem de pan van het vuur en roer er 50 gram suiker en 50 gram maanzaad door. Laat ca 30 minuten wellen. Hak de chocolade en de amandelen grof. Roer de mascarpone, de kwark en 50 gram suiker glad. Meng de maanzaadmelk, de gehakte amandelen, de chocolade en 1 zakje vanillesuiker. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwarkcrème. Haal de specerijen uit de compote en verdeel de crème en de kersen over 6-8 glazen en zet ze minstens 1uur koud weg. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Rooster 1 theelepel manzaad kort mee. Laat alles afkoelen. Strooi ze voor het serveren over het dessert.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit maanzaad-kersendessert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven