Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Olijfolie ijs recept
Olijfolie ijs recept

Olijfolie ijs


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng de eidooiers samen met 100 milliliter room in een kommetje. Verwarm de melk, het resterende deel room, het opengesneden vanillestokje en de suiker in een steelpan. Voeg, zodra de suiker is opgelost, het eierdooiermengsel erbij en verwarm dit onder constant roeren. Breng het tot net onder het kookpunt. Zeef nu de massa boven een (ijzeren) kom. Maak de olijfolie samen met de roomboter warm en voeg dit toe aan de massa. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast. Draai het 20 minuten in de ijsmachine of zet het 2 uur in een vriezer van -18C. Meng het vervolgens ieder uur (ongeveer 4 keer) met een garde, zodat de ijskristallen breken. Meng eventueel de laatste keer het ijs met een staafmixer tot een gladde massa en bewaar het daarna in een diepvriesdoos in de vriezer.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit olijfolie ijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven