Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paasei recept
Paasei recept

Paasei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met de witte vulling: Laat de gelantine weken in koud water en klop de room voor driekwart op. Klop de suiker en de eierdooiers samen op. Roer de dooiers samen met de amaretto door de yoghurt. Knijp de gelantine uit, smelt ze op het vuur (niet te warm) en roer ze door de yoghurt. Let op voor klonters. Roer er tenslotte de slagroom door. Voor de gele vulling ga je op precies dezelfde wijze te werk maar je vervangt de yoghurt door advokaat en cognac. Strijk de halve eivorm in met een dun laagje boter. Rol de marsepein dun uit en beleg hiermee de vorm. Strooi eerst flink wat poedersuiker op de vorm. zo kun je er straks het ei makkelijk uitkrijgen. Spuit de witte vulling in de vorm. Spuit het hele ei tot aan de rand toe vol,maar laat nog voldoende ruimte open in het midden. Daar komt de eierdooier. Laat eventueel een beetje opstijven in de koelkast. Vul het ei verder op met de gele vulling. Laat nu goed opstijven in de koelkast. Plaats nu enkele kokoskoekjes op een schaal. Hierop kun je straks het ei zetten. Haal het paasei uit de vorm en versier de buitenkant van het ei. Met de mocca essence en een penseel kun je de marsepein beschilderen. Werk eventueel verder af met een geel lint. Schenk hierbij een zoete dessertwijn.

Allergenen Informatie

Voor dit paasei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven