Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien recept
Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien recept

Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardbeien met basilicum omscheppen. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. Van vanillesuiker 100 gram met 100 mililiter water aan de kook brengen en siroop 5 min. laten doorkoken. Van laurierblad nerf verwijderen. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. Laurier met enkele eetlepel suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken. Gelatine weken in koud water. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 min. tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en door room roeren. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 1 5 min. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt. Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven. Bereiden: Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit panna cotta met lauriersiroop en aardbeien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven