Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Parfait van krieken op jenever recept
Parfait van krieken op jenever recept

Parfait van krieken op jenever


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop au bain marie de eidooiers, de suiker en de kriekenjenever (zonder krieken) luchtig. Laat het geheel indikken. Klop dit koud op ijswater .Voeg de halfopgeklopte room en de krieken uit de jenever toe. Roer goed dooreen en maak een homogeen mengsel. Laat opstijven in de diepvries. Draai er ijs van in de ijsmachine en stort het dan in een vorm die daarna in de diepvries gaat tot aan het serveren. Deze ijsbereiding is het best als je dat een dag van te voren maakt. De saus: Klop de room, de suiker en de saffraan tot een romige saus. Presentatie: Verdeel de saus over gekoelde borden. Vorm met een puntzakje en wat frambozencoulis kleine stipjes en trek er met een mespunt hartjes uit. Stort de gesteven parfait in het midden van het bord. Garneer met een blaadje mint.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit parfait van krieken op jenever recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven