Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peer gevuld met brie recept
Peer gevuld met brie recept

Peer gevuld met brie


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Neem stevige peren, want die zijn gemakkelijker uit te hollen. Snijd het bovenste deel van de peer en hol de peren van daaruit voorzichtig uit. De steel moet er op blijven. Meet met een mes de diepte van de uitholling en snijd vervolgens een plan brie van die lengte af. Vul daarmee de peer. Sluit het gat af met een stukje brie met de korst naar buiten. Stevig aandrukken. Zet de peren op een bakplaat met antiaanbaklaag in de oven (10 minuten op 190C). Strooi een flinke laag suiker in een koekenpan op middelmatig vuur. Als de suiker gekarameliseerd is, een klontje boter toevoegen en goed mengen. Dit stopt het karameliseringsproces. Haal de peren uit de oven. Snijd er aan de zijkant twee plakjes van af zodat de brie zichtbaar wordt. Plaats de peren op dessertbordjes met de afgesneden schijfjes er naast. Omcirkel de peren met de karamel. Warm serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit peer gevuld met brie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven