Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perencrumble recept
Perencrumble recept

Perencrumble


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peren, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer de parten en besprenkel ze met citroensap. Week de rozijnen kort in lauwwarm water. Verhit 25 gram boter zachtjes in een koekenpan en strooi er 1 eetlepel suiker in, roer tot de suiker is opgelost en voeg dan de partjes peer en kaneel toe. Bak ze in 1.5 minuten zachtjes en voeg dan de pan van het fornuis. Verwarm de oven voor op 180C graden. Meng de rest van de boter met suiker, amandelen, bloem en zout tot een kruimelig geheel. Verdeel de stukken peer over een ingevette ovenschaal en strooi de kruimels er over. Zet in de oven en bak tot de topping gaar en krokant is in ongeveer 30 minuten.

Serveersuggesties

Serveer de crumble lauwwarm maar niet direct uit de oven. Af gekoeld is hij ook heerlijk. Gebruik ook eens hazelnoten of walnoten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perencrumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven