Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pindakaasroomijs recept
Pindakaasroomijs recept

Pindakaasroomijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de rrom en de melk met suiker, pindakaas en vanille op in een zware koekenpan. Verhit het mengsel op middelhoog vuur en onder herhaaldelijk roeren 10 minuten tot de suiker is opgelost en het mengsel glad is. Haal de pan van het vuur. Klop de eierdooiers schuimig in een kommetje. Giet er 2,5 deciliter van de hete room bij en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Giet het eiermengsel bij de hete room in de steelpan en blijf kloppen totdat alles goed gemengd is. Laat de vla al roerend op middelhoog vuur 6 tot 8 minuten indikken tot hij traag van de bolle kant van de lepel loopt. Niet laten koken. Giet de vla in een kom. Schep de vla, wanneer deze gekoeld is, in de ijsmachine en laat deze draaien. Direct consumeren.

Allergenen Informatie

Voor dit pindakaasroomijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven