Pindakaasroomijs
- Herkomst Aruba
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Zet de rrom en de met , en vanille op in een zware koekenpan.
- Verhit het mengsel op middelhoog vuur en onder herhaaldelijk roeren 10 minuten tot de is opgelost en het mengsel glad is.
- Haal de pan van het vuur.
- Klop de schuimig in een kommetje.
- Giet er 2,5 deciliter van de hete room bij en blijf kloppen tot het mengsel glad is.
- Giet het eiermengsel bij de hete room in de steelpan en blijf kloppen totdat alles goed gemengd is.
- Laat de vla al roerend op middelhoog vuur 6 tot 8 minuten indikken tot hij traag van de bolle kant van de lepel loopt.
- Niet laten koken.
- Giet de vla in een kom.
- Schep de vla, wanneer deze gekoeld is, in de ijsmachine en laat deze draaien.
- Direct consumeren.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 468 kcal | 23% | 3744 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 256 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 17% | 120 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |