Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Puddingblokjes met een suikerkorstje recept
Puddingblokjes met een suikerkorstje recept

Puddingblokjes met een suikerkorstje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer het puddingpoeder en 6 eetlepels melk door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het puddingpoedermengsel door de hete melk en laat nog ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Strijk de pudding ca. 2 cm dik in een met koud water uitgespoelde vorm. Dek de vorm af en laat de pudding ca. 4 uur afkoelen. Snijd de pudding in stukjes van 2 x 2 cm. Kluts het ei. Wentel de pudding blokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verhit de boter in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de puddingblokjes rondom goudbruin. Mix 1 eetlepel suiker met de kaneel. Wentel de nog hete puddingblokjes door het suikermengsel. Verwarm de jam en roer hem glad. Was de vijgen, dep ze droog en snijd ze in vieren. Leg de puddingblokjes met de vijgen op een dessertbord, giet er wat jam overheen en garneer met wat muntblaadjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit puddingblokjes met een suikerkorstje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven