Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarber souffle met crumble recept
Rabarber souffle met crumble recept

Rabarber souffle met crumble


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Doe de bloem, de boter, bruine suiker en een beetje zout in een kom en kneed alles door elkaar totdat er kruimels ontstaan. Snijd en hak de hazelnoten en doe deze samen met de havervlokken erdoor. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven op 200 graden celsius voor 5 minuutjes. Voeg de rabarber met 140 gram suiker en een beetje water toe en stoof deze in een diepe pan. Daarna kunnen de bramen en citroenschil erbij en de maizena aangemaakt tot een papje en laat deze nog 1, 5 minuut koken. Doe de puree in een koude metalen schaal en laat deze afkoelen. Beboter de souflevormpjes, zet deze dan 5 minuten in de koelkast en daarna weer beboteren en wat kristalsuiker erin laten rollen en uit schudden. 4 eiwitten kloppen met een theelepel suiker op hoogste stand daarna 75 gram suiker erbij totdat hij net geen pieken heeft. Schep de eitwitten lepel voor lepen door de rabarbermoes maar niet niet te snel omscheppen totdat alle eiwitten erdoorheen zijn. Vormpjes vullen met een lepel totdat deze helemaal vol zijn. Dan de bovenkant egaal maken. Doe je duim in de zijkant en draai deze rond totdat het randje schoon is. 6 a 7 minuten in de oven op 200 graden celsius. Daarna eruit halen, bedekken met het crumblelaagje en daarna 3 minuten de oven in. Haal ze uit de oven en eet deze lauwwarm.

Serveersuggesties

Deze souffle is lekker met geklopte slagroom of met een bolletje ijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarber souffle met crumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven