Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbercompote op mascarpone-schuimroom recept
Rabarbercompote op mascarpone-schuimroom recept

Rabarbercompote op mascarpone-schuimroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak voor de compote de rabarber schoon en snijd hem in kleine stukjes.
Meng de rabarber met 125 gram suiker in een pan en laat 1 5 minuten intrekken.
Voeg 200 ml water en 1 zakje vanillesuiker toe en breng aan de kook.
Kook afgedekt circa 5 minuten op laag vuur. Roer de ma´zena met 5 eetlepels water glad. Roer het maizena-mengsel door de kokende compote en kook circa 1 minuut al roerend op laag vuur. Breng op smaak met suiker en laat afkoelen.
Verdeel voor de room de schuimpjes in stukken.
Klop de slagroom stijf en voeg daarbij 1 zakje vanillesuiker toe.
Roer de mascarpone, de kwark en 125 gram suiker door elkaar.
Spatel eerst de slagroom en daarna 80 gram schuimpjes door de room.
Vul een grote schaal met het mengsel. Verdeel de compote eroverheen. Strooi de overige schuimpjes en de cacao eroverheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarbercompote op mascarpone-schuimroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven