Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbercrumble met vanillesaus recept
Rabarbercrumble met vanillesaus recept

Rabarbercrumble met vanillesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Schep de custard en de suiker door de rabarber en doe alles in de ovenschaal. Doe de bloem, boterblokjes, suiker en gemalen hazelnoten in een kom en meng alles door elkaar. Kneed er snel met de vingers een kruimelig deegje van. Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de rabarber in de vorm. Bak de crumble in het midden van het rooster in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen voor de vanillesaus de vanillepeul in de lengte door met een scherp mesje en schraap de zaadjes eruit. Doe de lege peul, vanillezaadjes en melk in een grote steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 30 minuten zachtjes trekken. Klop intussen met een garde de dooiers met het custardpoeder en de suiker in een kom tot een glad mengsel zonder klontjes. Verwijder de vanillepeul uit de melk. Schenk een klein deel van de melk al roerend met een garde bij het custardmengsel. Schenk dit voorverwarmde custardmengsel bij de rest van de melk in een pan. Verwarm de vanillecustard al roerend op het laagste vuur tot een mooi gebonden saus (maak een 8 beweging met de garde). Laat de saus niet meer koken, anders gaat ze schiften. Neem de vanillesaus van het vuur. Als je de saus koud wilt laten serveren, laat hem dan onder geregeld roeren afkoelen, dat voorkomt dat er een vel opkomt. Schep de crumble op de borden en serveer er de vanillesaus bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarbercrumble met vanillesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rabarbercrumble met vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Zooo lekker! En ook echt makkelijk om te maken
    Bezoeker gaf dit recept op 9 juli 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven