Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbercrumble recept
Rabarbercrumble recept

Rabarbercrumble


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op circa 180 graden. Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 4 cm. Borstel de sinaasappel en rasp hiervan ongeveer 2-3 theelepels schil af. Pas op geen wit. Pers dan de sinaasappel helemaal uit en breng de rabarber samen met het sap en de suiker aan de kook. Laat het enkele minuten koken tot de rabarber zacht is maar nog niet stuk is gekookt. Voeg het gemberpoeder toe. Maak het kruimellaagje door de boter te mengen met de suiker en bloem tot een kruimelig geheel. De stukjes hoeven niet helemaal even groot te zijn. Verdeel de rabarber over in een in gevette ovenschaal en strooi hierop de kruimellaagjelaat nu het kruimellaagje lekker bruin worden in ongeveer 11 minuten.

Serveersuggesties

Men kan ook wat bessen of aardbeien er door doen voor een wat zoetere smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarbercrumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven