Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Restjesdessert recept
Restjesdessert recept

Restjesdessert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 120 graden.
Maak eerst een luxe vla. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe de melk en de room met 75 gram suiker in een steelpan en breng aan de kook. Splits de eieren, klop de eidooiers met 75 gram suiker los in een kom. Haal het melkmengsel van het vuur. Klop met een garde de helft van het melkmengsel bij het eidooiermengsel.
Giet dit mengsel bij het overgebleven melkmengsel en breng langzaam aan de kook. Blijf kloppen en zorg dat het mengsel niet gaat stollen, maar wel dik genoeg wordt. Haal van het vuur.
Snijd de overgebleven feestdagenrestjes in stukjes genoeg om een cakeblik van 1 liter te vullen.
Bekleed het cakeblik met bakpapier, doe de feestdagenrestjes erin en giet de vla erover. Zorg dat de stukjes verzadigd zijn van de vla.
Zet de feestbroodpudding ca. 1 uur in de oven en laat een dag afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit restjesdessert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven