Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstepap met aardbeiensaus en merengues recept
Rijstepap met aardbeiensaus en merengues recept

Rijstepap met aardbeiensaus en merengues


Ingrediënten


Bereidingswijze


De rijst, melk, vanillesuiker en eventueel de suiker opzetten, aan de kook brengen en een 1/2 uur laten koken.
De aarbeien met kroontje wassen, dan schoonmaken, snijden, met de suiker opzetten en een half uurtje laten pruttelen tot de aardbeien zacht zijn. Dan pureren met de staafmixer en nog een klein half uurtje laten doorkoken.
Als alles gaar is 3 meringues verkruimelen en onderin een schaal leggen. Dan de pap erover gieten. Dan de aardbeiensaus erover en met een vork een motiefje erin maken. Daarna de aardbeien erover strooien. Dan weer 3 grote meringues verkruimelen en erover strooien. Eventueel nog wat aardbeiensaus erover.
Warm opeten.
Heerlijk.

Serveersuggesties

Kan natuurlijk met alle soorten rood fruit en zelfs winterfruit is mogelijk. Varieren maar. Leef je fantasie uit! Kinderen vinden deze zoete traktatie vaak ook lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstepap met aardbeiensaus en merengues recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven