Rijstepap met frambozen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Druk de door een zeef en breng de puree op smaak met wat
    Maak een dunne vanillevla (de crème anglaise).
  2. Halveer 1 in de lengte.
  3. Breng de met het aan de kook.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten in de trekken.
  5. Haal het stokje uit de .
    Klop in een ronde schaal met een garde de met de suiker en een snufje lichtgeel en schuimig.
  6. Roer de warme in delen door de .
  7. Schenk de vla in een pan met een dikke bodem en zet op zeer laag vuur.
  8. Blijf roeren tot de vla gaat binden.
  9. Laat de crème anglaise afkoelen en zet afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
    Maak de rijstepap.
  10. Snijd het in de lengte doormidden.
  11. Schraap met een mes het merg uit het stokje.
  12. Breng in een pan met dikke bodem 1 liter met het vanillemerg en het stokje al roerend aan de kook.
  13. Voeg de en een mespunt toe en breng al roerend aan de kook.
  14. Zet het vuur op de laagste stand (gebruik evt.
  15. een vlamverdeler) want de rijst brandt heel snel aan.
  16. Doe een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 12 minuten gaar.
    Roer regelmatig door de rijst met een houten spatel, ook langs de randen van de pan en verwijder na 12 minuten het .
    Breng de rijstepap op smaak met .
    Verdeel de frambozencoulis over 4 borden Schep de rijstepap en de crème anglaise erop en garneer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen, poedersuiker, basterdsuiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
713 kcal
35%2852 kcal
Vetten
63 g.
90%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstepap met frambozen