Druk de door een zeef en breng de puree op smaak met wat
Maak een dunne vanillevla (de crème anglaise).
Halveer 1 in de lengte.
Breng de melk(1 liter)(500 milliliter) met het vanillestokje(1 stuk)(1 stuk) aan de kook.
Haal de pan van het vuur en laat het vanillestokje(1 stuk)(1 stuk)5 minuten in de melk(1 liter)(500 milliliter) trekken.
Haal het stokje uit de melk(1 liter)(500 milliliter).
Klop in een ronde schaal met een garde de eidooiers(6) met de suiker en een snufje zout(1 stuk) lichtgeel en schuimig.
Roer de warme melk(1 liter)(500 milliliter) in delen door de eidooiers(6).
Schenk de vla in een pan met een dikke bodem en zet op zeer laag vuur.
Blijf roeren tot de vla gaat binden.
Laat de crème anglaise afkoelen en zet afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
Maak de rijstepap.
Snijd het vanillestokje(1 stuk)(1 stuk) in de lengte doormidden.
Schraap met een mes het merg uit het stokje.
Breng in een pan met dikke bodem 1 liter melk(1 liter)(500 milliliter) met het vanillemerg en het stokje al roerend aan de kook.
Voeg de dessertrijst(200 gram) en een mespunt zout(1 stuk) toe en breng al roerend aan de kook.
Zet het vuur op de laagste stand (gebruik evt.
een vlamverdeler) want de rijst brandt heel snel aan.
Doe een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 12 minuten gaar.
Roer regelmatig door de rijst met een houten spatel, ook langs de randen van de pan en verwijder na 12 minuten het vanillestokje(1 stuk)(1 stuk).
Breng de rijstepap op smaak met basterdsuiker(1 stuk)(8 eetlepels).
Verdeel de frambozencoulis over 4 borden Schep de rijstepap en de crème anglaise erop en garneer met frambozen(100 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
frambozen, poedersuiker, basterdsuiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
melk en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.