Semifreddo met aardeien en frambozen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de meringue:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Garde
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meringue:
  2. Klop de stijf.
  3. Voeg de in gedeelten toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is.
  4. Zeef de en erover en schep dit voorzichtig door de .
  5. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het uit tot en laag van ca. 5 mm dik.
  6. Bak de 30 - 35 minuten in een voorverwarmde oven op 130 graden C.
  7. tot de buitenkant begint te kleuren.
  8. Zet de oven uit en laat de in de oven afkoelen.
  9. Breek het daarna in grove stukken.
  10. Semifreddo:
  11. Verwarm de vruchten met 100 gram suiker en de likeur in een steelpan op halfhoog vuur.
  12. Roer tot de suiker is opgelost en breng het mengsel daarna aan de kook.
  13. Laat het op zacht vuur 3-4 minuten koken en zet het daarna in de koelkast om af te laten koelen.
  14. Klop de eieieren, en 140 gram suiker in een kom boven een pan met heet water 5-6 minuten met een garde tot het mengsel licht en luchtig is.
  15. Neem de pan van de kom en klop nog 7-8 minuten met een elektrische mixer tot het mengsel is afgekoeld.
  16. Klop de stijf en roer de yoghurt erdoor.
  17. Spatel het eimengsel door het yoghurtmengsel en schep er vervolgens de vruchtenpuree door.
  18. Schep alles ineen met bakpapier beklede vierkante vorm van ca. 20 x 20 cm.
  19. Laat het minstens 4 uur bevriezen (1 nacht kan ook).
  20. Serveer de semifreddo in blokjes gesneden met de in stukken gebroken .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien, frambozen, basterdsuiker, basterdsuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meringue kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren, eidooiers, eiwitten
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
478 kcal
23%2868 kcal
Vetten
13 g.
19%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Semifreddo met aardeien en frambozen