Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstijs met rood fruit recept
Rijstijs met rood fruit recept

Rijstijs met rood fruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk en 250 ml slagroom met een snufje zout aan de kook.
Voeg de dessertrijst, de suiker en de vanillesuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Laat afgedekt 32.5 minuten op laag vuur koken en roer regelmatig om.
Neem de rijstepap van het vuur en laat al roerend afkoelen.
Klop 250 ml slagroom stijf. Spatel hem door de afgekoelde rijstepap.
Verdeel de helft van de rijstepap in een vorm. Verdeel er in lepels ca. 2/3 van het rode fruit doorheen. Verdeel de overige rijstepap eroverheen. Verdeel het overige fruit eroverheen.
Zet afgedekt een nacht in de vriezer. Neem het ijs 25 minuten voor het serveren uit de vriezer en laat op temperatuur komen in de koelkast

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstijs met rood fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven