Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstpudding met gember recept
Rijstpudding met gember recept

Rijstpudding met gember


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk met de rijst en de citroenrasp aan de kook en laat de rijst in 15 minuten zachtjes gaar worden, roer af en toe. Week intusen de gelatineblaadje in ruim koud water tot ze zacht zijn. Klop de slagroom met de suiker stijf. Neem de rijstebrij van het vuur en roer de gembersiroop erdoor. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de hete rijstebrij. Laat de rijstebrij afkoelen roer af en toe. Roer dan de yoghurt erdoor en spatel vervolgens de slagroom door het rijstmengsel. Spoel een puddingvorm (ca. 1 liter) om met koud water en schenk het rijstmengsel erin (dit kan ook in 4 kommetjes en daarna al of niet storten) Strijk de bovenkant glad en laat de pudding 2 uur in de koelkast opstijven. Stort de pudding op een platte schaal en garneer met bolletjes gember en toefjes munt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rijstpudding met gember recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven