Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijsttoetje met aardbeien recept
Rijsttoetje met aardbeien recept

Rijsttoetje met aardbeien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk aan de kook met een snufje zout, roer de rijst erdoor en breng opnieuw aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt ca. 30 minuten wellen en roer de rijst af en toe door. Breng op smaak met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker.
Maak de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken.
Pureer de helft van de aardbeien en 2 eetlepels suiker met een staafmixer fijn. Snijd de overige aadbeien in stukjes. Meng de stukjes aardbei met de aardbeienpuree.
Vet 4 ovenvaste schaaltjes ( ca. 250 milliliter inhoud) in met boter en verdeel het aardbeienmengsel hierover. Verdeel de dessertrijst over de aardbeien en bestrooi met bruine suiker.
Zet de vormpjes op een bakplaat en karamelliseer de suiker in de oven onder een voorverwarmde grill of met een gasbrander.

Serveersuggesties

Dit toetje is koud ook erg lekker. Laat de vormpjes met inhoud afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de suiker en karamelliseer de suiker kort.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijsttoetje met aardbeien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven