Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode portijs recept
Rode portijs recept

Rode portijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


* Verwarm de port in een steelpan en laat zachtjes koken.
* Reduceer tot de helft en laat het dan afkoelen.
* Alleen het geel van de ei en de suiker door elkaar mixen.
* Breng melk en slagroom voorzichtig aan de kook, en haal de pan van het vuur.
* Dit mengsel voorzichtig bij het eiermengsel voegen.
* Blijf wel vooral roeren, zodat de ei niet te snel stolt en dat je stukjes krijgt.
* Doe dit allemaal terug in de pan.
* Breng het, al roerend, langzaam aan de kook totdat het ingedikt is.
* Laat dit afkoelen en roer het door de koele rode portsiroop.
* Giet het mengsel in een bak en zet het 3 tot 4 uur in de vriezer.
* Roer na ieder uur even door het ijs met een vork om het kristaliseren tegen te gaan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode portijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven