Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schuimige hopjesvla recept
Schuimige hopjesvla recept

Schuimige hopjesvla


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een pannetje 1 deciliter melk verwarmen. Hierin de oploskoffie oplossen. In een kommetje de custardpoeder met 1 deciliter melk glad roeren. Het ei splitsen. In een pan met een dikke bodem de suiker smelten en bruin laten worden. De rest van de melk en de melk met de oploskoffie toevoegen en aan de kook brengen. Al roerende in 5 minuten de caramel weer oplossen en het custardmengsel toevoegen. Blijven roeren totdat een gebonden vla ontstaat. Van het vuur af de eierdooier erdoor roeren. De vla laten afkoelen en af en toe roeren om velvorming te voorkomen. In een kom het eiwit stijfkloppen. De vla luchtig erdoor scheppen. Vla overdoen in 4 schaaltjes en garneren met 1 chocolaatje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit schuimige hopjesvla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Schuimige hopjesvla heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Ik heb het gemaakt was erg lekker maar wel zoet. Doe de volgende keer minder suiker in.
  Judith gaf dit recept op 12 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven