Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel recept
Sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel recept

Sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sneeuweieren: Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens beetje voor beetje de suiker door. Breng in een pan de melk tegen de kook aan en pocheer hierin de sneeuweieren. schep 1 lepel eiwit uit de kom en pocheer deze 2 minuten aan elke kant en laat uitlekken. Gebruik een warme lepel. Zeef de melk en gebruik voor de créme. Doe alle melk voor de créme anglaise met een opengesneden vanillestokje in een pan met dikke bodem,en breng langzaam aan de kook. Laat de melk 10 minuten zachtje trekken. Klop intussen de eieredooiers met de suiker in een kom totdat de suiker opgelost is en het mengsel wit van kleur. Eventueel nu maïzena toevoegen. Neem de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk de warme melk al kloppend langzaam bij het eierdooiermengsel. Voeg de sterke koffie toe. Blijf rustig roeren en schenk het mengsel terug in de pan. Laat de saus al roerende zacht binden op laag vuur tot de saus zo dik is dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen. Neem de pan van het vuur en blijf nog even doorroeren om hem langzaam te laten afkoelen. Dan de saus in schaaltjes schenken. Afdekken met plasticfolie en wegzetten. Maak chocolaatjes voor de garnering op bakpapier met het cornetje gevuld met chocolade. Maak de karamelsaus, als de nagerechten zover klaar zijn, door de ingrediënten in een pan te doen. Verwarm de pan zonder te roeren en wanneer er een heldere siroop ontstaat, de pit hoger zetten zodat de suiker kan karamelliseren. Neem de goudbruine karamel van het vuur en schenk deze over het nagerecht. Wacht met serveren totdat de karamel stevig is geworden. Steek er enkele chocolaatjes bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven