Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaasstam recept
Speculaasstam recept

Speculaasstam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit recept is afgeleid van de Australische chocolate ripple cake (helaas hebben we die koekjes hier niet).

Klop de slagroom met een mixer lobbig. Voeg de mascarpone in gedeelten toe, voeg het vanille-aroma en de suiker toe en klop de room verder stijf.
Verspreid een beetje van de room over de lange kant van een serveerschaal om een bodem te maken. Bestrijk een speculaasje met anderhalve theelepel room en doe er een speculaasje bovenop. Doe hier weer anderhalve theelepel room op en plaats de speculaasjes op hun kant op de roombodem op de serveerschaal. Herhaal dit tot alle speculaasjes gebruikt zijn om een stam te creŽren. Verspreid de overige room over de gehele stam (ook zijkanten). Bedek losjes met vershoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal 6 uur. Na een nacht in de koelkast is hij op zijn lekkerst. De speculaasjes moeten namelijk zacht worden.
Voordat je de stam opdient bestrooi je de stam nog met cacao of hagelslag (je kan ook vele soorten andere garnering gebruiken).
Snijd de stam diagonaal om te serveren.

Suggestie:
Serveer met rood fruit.

Allergenen Informatie

Voor dit speculaasstam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven