Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tarte tatin met perzik recept
Tarte tatin met perzik recept

Tarte tatin met perzik


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Begin met de vulling. Dompel de perziken in kokend water. Giet ze af, trek de velletjes eraf en snijd ze doormidden. Strooi de suiker in een zware ovenvaste koekenpan van 25 cm doorsnede. Zet de pan op laag vuur en wacht tot de suiker donkerbruin kleurt. Roer de suiker niet om, schud hooguit de pan heen en weer. Haal na het karameliseren de pan van het vuur en laat er 25 gram boter inglijden. Leg de halve perziken met de bolle kant op de karamel, schuif ze dicht tegen elkaar aan en vul de opningen met de stukjes gember. Leg de rest van de boter er in klontjes op en besprenkel de perziken met de gembersiroop. Zet de pan weer op laag vuur. Rol het deeg uit (iets groter dan de pan). Drapeer het deeg over de perziken en stop het bij de randen in. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Laat het deeg 20-2 5 minuten bruin worden en rijzen in een voorverwarmde oven op 190 graden C. Haal de taart uit de oven en zet hem 5 minuten weg. Keer hem om op een schaal en serveer met slagroom en of ijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tarte tatin met perzik recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven