Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu recept
Tiramisu recept

Tiramisu


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de koffie afkoelen. Meng de suiker met het eigeel tot het lichtgeel en een homogene brei is. Klop het eiwit op tot schuim. Voeg geleidelijk eerst de mascarpone toe aan het mengsel van suiker en eigeel en daarna het opgeklopte eiwit. Als laatste nog de vanillesuiker. Leg een laag mascarponemengsel onderaan de schaal. Dompel de petit beurre koekjes onder in de afgekoelde koffie en leg ze in de schaal. Besprenkel de koekjes nu met amaretto. Leg er nu weer een laag mascarponemengsel op. Herhaal dit tot de kom vol is (eindigen met mascarpone-mengsel). Laat het geheel 4 uur rusten in de frigo (koelkast). Voor het opdienen strooi je er een laagje cacaopoeder (of chocoladesnippers) over.

Serveersuggesties

Je kan er eventueel een laagje aardbeien aan toevoegen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tiramisu recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven