Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu met speculaas recept
Tiramisu met speculaas recept

Tiramisu met speculaas


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de suikers geleidelijk met de eierdooiers totdat je een homogeen en schuimig mengsel hebt. Voeg hier dan de mascarponekaas aan toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
Meng de koffie en de marsala in een diep bord en dompel de speculaaskoekjes hier eventjes in onder. Zorg ervoor dat de koekjes niet volledig doordrenkt zijn.
Bedek de bodem van een schotel (ovenschotel of cakevorm) met de koekjes.
Overgiet dit met een laagje mascarpone-eimengsel en dan opnieuw een laag koekjes.
Wissel zo de lagen af en eindig met een laag speculaaskoekjes.
Laat de schotel 4 uur opstijven in de koelkast.
Versier de schotel met chocoladepoeder net voor het opdienen.

Serveersuggesties

Je kan de marsala vervangen door andere likeurs, bijvoorbeeld koffielikeur of bruine rum. Als suiker kan je ook poedersuiker gemengd met rietsuikersiroop of honing gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tiramisu met speculaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven